Corona update 3: eerste leden volgen de Online Workouts

Het nieuwe coronavirus, COVID-19, heeft een grote impact op iedereen. Voor jou, voor je familie, je vrienden, collega’s, je werk en ga zo maar door.

Als sportschool moesten we afgelopen zondag onze deuren sluiten. Dat was verschrikkelijk voor ons. Ons sporthart huilde. Die dag kwam alles op ons af. Paniek en stress alom. Inmiddels zijn we een beetje op adem gekomen.

We kunnen er niet omheen: iedereen krijgt met de gevolgen te maken, helaas dienen wij als club de deuren tijdelijk dicht te houden. Toch kunnen we ons voorstellen dat je de komende periode ook vanuit je eigen huis wilt kunnen sporten. Daarom bieden we exclusief aan onze leden gratis “HOW at home” aan. Zo kun jij diverse workouts vanuit huis voortzetten!

Alternatieven en up to date blijven

We doen op dit moment ons best om met alternatieven te komen. Gister hebben we bijvoorbeeld een Body Gym les en een Pilates les opgenomen. Die komen de komende dagen online.

Verder wilden we graag met een alternatief voor kickbokslessen komen en bijvoorbeeld met een hardloop clinic, waarbij we de nodige maatregelen zouden treffen, zoals afstand houden en geen contact maken uiteraard. We hebben echter informatie ingewonnen via (websites van) de overheid en instanties als het RIVM en we staan in nauw contact met onze branchevereniging NL Actief. Onze goede bedoelingen ten spijt, zijn we van mening dit we dit niet moeten doen. We moeten de infectiecurve zo plat mogelijk houden met elkaar en sociale contacten tot een minimum beperken. Daar moeten we met elkaar de verantwoordelijkheid voor nemen.

Login gegevens House of Workouts

Om te beginnen bieden wij alle leden een gratis account aan van HOUSE OF WORKOUTS. De eerste leden maken er al gebruik van. Om de inloggegevens voor de online HOW at Home workouts van HOUSE OF WORKOUTS te ontvangen, ga je naar https://www.lucas-fitness.nl/online-workouts/. Vul het formulier in. Vervolgens checken wij of je lid bent en ontvang je dezelfde dag of de dag erna een e-mail met instructies om een gratis account aan te maken. Aanmelden voor onze nieuwsbrief doe je via http://eepurl.com/gW046P.

Online Fitness Gym IJsselstein

Wat is HOW at Home?

HOW at Home is een digitale omgeving waarin lessen van BRN®, XCORE® en LXR® staan. Dit betekent dat jij op welke locatie dan ook lessen kunt volgen. Het enige wat je nodig hebt is een scherm, internetverbinding, koptelefoon of speakers en natuurlijk de juiste sportmaterialen.

De workouts die je gratis kunt volgen zijn:

• BRN® (15 min. / 30 min. / 45 min.)

BRN® staat voor Body u Really Need, een workout waarmee je een hoop kcal verbrandt en tegelijkertijd jouw lichaam shaped dankzij de afwisseling in hartslag verhogende en spierversterkende oefeningen. BRN® is een shape/aerobics les in een nieuw jasje gegoten en kent een hoge fun-factor: een feestje om te doen dus! BRN® kent tijdens de les opties, dus iedereen kan meedoen (jong, oud, beginner, gevorderde, vrouw, man). Deze les is ook zonder materialen te volgen!

• XCORE® (15 min. / 30 min.)

XCORE® staat voor eXtreme CORE training en is dè workout waarmee jij optimaal je (buik)spieren traint en ook nog eens een hoop kcal verbrandt (tot 750 kcal per workout!). De workout bestaat uit eenvoudige bewegingen waardoor zowel man, vrouw, jong en oud mee kunnen doen. Je hebt slechts 1,5 m2 aan ruimte nodig; de ideale workout om in je woonkamer te volgen dus!

• LXR® strength (15 min. / 30 min.)

LXR® is een functionele krachttraining, waarbij je al jouw grote spiergroepen traint. De workout is statisch en kent simpele oefeningen vanuit de fitness. Dit is een full-body training, waarbij de tijd dankzij de lekkere beats voorbij vliegt!

• LXR® mobility (15 min.)

Tijdens LXR® Mobility wordt in 15 minuten de mobiliteit en flexibiliteit van het lichaam m.b.v. de LXR® foamroll getraind. In een stretch flow wordt de doorbloeding in de spier gestimuleerd, wat zorgt voor sneller spierherstel en minder. Een ideale cooling-down (of warming-up) voor elke sporter!

Hoe kun jij je inloggen voor HOW at Home?

Om toegang te krijgen tot de workouts ga je, zoals eerder al gezegd, naar https://www.lucas-fitness.nl/online-workouts/. Vul het formulier in. Vervolgens checken wij of je lid bent en ontvang je dezelfde dag of de dag erna een e-mail met instructies om een gratis account aan te maken.

De workouts blijven minimaal 30 dagen beschikbaar en er zullen nooit kosten in rekening worden gebracht. Gebruik deze code maar één keer en bewaar jouw account.

Hoe kom jij aan je trainingsmaterialen?

Om bovengenoemde HOW workouts uit te kunnen voeren heb je soms trainingsmaterialen nodig. Hiervoor kun je alternatieven bedenken, zoals bijvoorbeeld twee flesjes water van een halve liter, die je als kleine dumbells kunt gebruiken.

We gaan binnenkort kleine materialen uitlenen. Die hebben we helaas niet voor iedereen beschikbaar. Deze kan je dan aan de receptie afhalen, waarbij je een briefje tekent voor ontvangst en hoe/wanneer terug te brengen. Je hoeft geen borg te betalen. Als je interesse hebt, dan kun je je waarschijnlijk morgen via de website aanmelden voor de materialen. Hierover volgt z.s.m. nadere informatie. Materialen kun je desgewenst ook her en der aanschaffen, zoals bijvoorbeeld via www.shopbyhow.com.

PRISON WORKOUT®

Later deze week verschijnt de PRISON WORKOUT® op HOW at Home waar geen materialen voor nodig zijn. Ook kan je de BRN® workout zonder materialen uitvoeren. Minder effectief, maar een gemakkelijke, tijdelijke oplossing.

We moeten even roeien met de riemen die we hebben. Samen komen we er doorheen. Hopelijk kunnen we in april de deuren weer openen. Ondertussen houden wij een grote schoonmaak bij Lucas Fitness en zetten we de schouders onder de verbouwingen.

We hopen je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. Heb je vragen? Laat het ons dan gerust weten via info@lucasfitness.nl. Aanmelden voor de nieuwsbroef kan via http://eepurl.com/gWHw5r.

Bedankt voor je begrip 🙏
Wij blijven ons best doen.
Wees lief en zorgzaam voor elkaar.
Flatten the curve.
Blijf gezond. Keep on strong 💪

Sportieve groet,
Peter Lucas & Team Lucas Fitness

Reageren is niet mogelijk.